Praktijk Siu Ying Chin
Logo Acufit Gezondheidscentrum

Behandelingen

Diverse (combinaties van) behandelingen volgens de traditioneel Chinese methode kunnen uw gezondheid bevorderen. Gezondheidsmassage en acupunctuur vormen de rode draad van de behandelingen van Siu Ying Chin. Deze kunnen worden ondersteund door diverse andere methodes. Dit zijn moxa kruiden, elektromagnetische lampen, cupping en schoonheidsmaskers op basis van kruiden. De behandelingen vinden plaats in de praktijk aan de Flamingokade 4 in de stad Groningen. Op verzoek kunnen de behandelingen ook op locatie worden verzorgd. Behandeling op afspraak van maandag tot met vrijdag vanaf 10:00 uur tot en met 17:00 uur. Eventueel is behandeling op zaterdag mogelijk.

Wanneer behandelen?

De behandelingen ondersteunen onder meer bij het stoppen met roken, diverse pijnklachten in nek, hoofd en rug, hernia, reumatische klachten, bloedrukproblemen, diabetes, oorproblemen, allergieën, astmatische klachten, prostaatklachten, whiplash, menstruatieklachten, maag- en spijsverteringproblemen, verlammingsverschijnselen, slappproblemen, schildklierproblemen, angst en depressie, sportblessures, potentieproblemen, en het moeite hebben om te ontspannen.

Kruidenthee

In veel gevallen zal Siu Ying u een advies geven over uw voeding. Ze heeft meer dan 120 soorten kruiden. Van deze kruiden trekt u langzaam thee. Net als voor ouderwetse bouillon kookt u een bepaalde hoeveelheid water langzaam in. Kruidenthee kan helpen bij het voorkomen van allerlei klachten en bij de vermindering ervan. Deze kruiden worden op de gram nauwkeurig in diverse samenstellingen gemengd. Siu Ying maakt dus speciaal voor u een kruidenthee op maat. Het lichaam moet soms even wennen aan de kruiden.

Gezondheidsmassage

Gezondheidsmassage bevordert de bloedsomloop, maakt de spieren los en geeft een zeer ontspannen gevoel. Het is heilzaam voor alle leeftijden. Siu Ying Chin behandelt zowel kleine kinderen als ouderen. De behandelkamer is voor een afspraak lekker verwarmd. Dat maakt het liggen op de massagetafel extra aangenaam. Uw onderbroek blijft tijdens de behandeling aan. Daarbij wordt uw lichaam deels met zachte handdoeken afgedekt zodat u niet afkoelt.

De aard van de massage hangt af van uw gestel en eventuele klachten. Siu Ying geeft verschillende typen massages. U kunt bij haar terecht voor een gewone massage met de handen. Hierbij wordt gewerkt met babyolie. Een massage kan puur ter ontspanning gegeven worden. Ook kan het onderdeel zijn van een behandeling tegen klachten als RSI of stress.

Acupunctuur

Acupunctuur is zeer oude kennis om ziekten en kwalen te behandelen. Het wordt in diverse culturen op verschillende manieren toegepast. Letterlijk betekent acupunctuur "naald prik". Het is erop gericht de eigen geneeskracht van het lichaam te stimuleren. Hierdoor kan het lichaam zelf een ziekte overwinnen. De klassieke Chinese acupunctuur is gebaseerd op de theorie van het bestaan van 14 energie banen, de zogenaamde meridianen.

Ziekten zijn vormen van energiestoornissen in het lichaam. Westerse wetenschappelijke onderzoeken laten zien dat naalden het zenuwstelsel stimuleren. Het lichaam wordt hiermee gunstig geprikkeld waardoor zeer waardevolle stoffen worden aangemaakt. Een sterke pijnstiller en een efficiënte ontstekingsremmende stof zijn de belangrijkste lichaamseigen stoffen die hierbij vrijkomen. Deze stoffen komen in de juiste dosering vrij waardoor er geen ongewenste bijwerkingen optreden. In sommige gevallen is er na acupunctuur sprake van een kleine blauwe plek. Dit is niets om ongerust van te worden.

Moxa kruiden

Moxa kruiden vormen bij acupunctuur een goede ondersteuning. Acupunctuur is het gebruik van naalden op punten op het lichaam om verandering in de energiebalans teweeg te brengen. Moxa is het gebruik van smeulende kruiden op deze naalden. De warmte dringt diep in het lichaam door en heeft een zeer positief effect op de algehele weerstand van het menselijk lichaam. Moxa kan worden toegepast op vrijwel alle delen van het lichaam.

Elektromagnetische lampen

Elektromagnetische lampen worden gebruikt ter ondersteuning van acupunctuur en gezondheidsmassages. De elektromagnetische lampen geven warmte af die er voor zorgt dat de energiestroom in het lichaam goed in balans raakt. Deze lampen worden vaak gebruikt bij bijvoorbeeld huidproblemen, hooikoorts, astmaklachten, tennisarm en migraine.

Cupping

De methode om zuigkracht ter genezing te gebruiken is een zeer oude methode. Bij cupping verhit men een glas, de zogeheten "cup" die men vervolgens op een plek op het lichaam plaatst. Door afkoeling zuigt het glas zich vacuüm. Het plaatsen of bewegen van cups is erg effectief om energie en bloed in beweging te krijgen. Het wordt daarom vaak toegepast bij stagnaties, zoals chronische pijn en spierverkramping.

Cupping kan worden toegepast op schouders, rug, armen en benen. Soms is er na gebruik van cups sprake van blauwe plekken. Dit lijkt ernstig maar is het in het geheel niet.

lees verder: de praktijk of tarieven